Metrostav logo
Menu
Centrála společnostiKoželužská 2450/4, Praha 8
  • Úvod
  • Pro média
  • Odstartoval dvanáctý ročník Metrostav handy cyklo maratonu

Odstartoval dvanáctý ročník Metrostav handy cyklo maratonu

30. 7. 2024
Tisková zpráva

Pětidenní cyklistický maraton okolo České republiky, který pořádá největší česká stavební firma společně se zájmovým spolkem Cesta za snem, byl zahájen dnes dopoledne u Löwitova mlýna v Praze 8. Jedinečnost této sportovní akce je v tom, že se jí účastní hendikepovaní sportovci, kteří absolvují maraton v jednom týmu společně se zdravými cyklisty.  Mimo soutěžní družstva se na trasu vydává také “Peloton naděje“, ke kterému se na trase maratonu mohou připojit cyklisté z řad veřejnosti.

Každý rok má Metrostav handy cyklo maraton své téma. Pro letošek to jsou rekreační střediska a cyklostezky. Na těchto nenáročných a bezbariérových cyklostezkách je možné se přidat k Pelotonu naděje a absolvovat krátkou část maratonu. Peloton Naděje je tým cyklistů a cyklistek, kteří nejedou na čas, ale podle předem stanoveného časového plánu. Jejich posláním je setkávat se v krajích s místními lidmi a společně tak podpořit integraci handicapovaných spoluobčanů do společnosti. Letošního ročníku se účastní celkem dvacet týmů. Skupinu Metrostav mimo Peloton naděje zastupují další čtyři týmy sestavené převážně z řad zaměstnanců, jejich rodin a přátel.

„Skupina Metrostav je hrdým partnerem této ojedinělé sportovní události a naše několikaletá podpora je toho jasným důkazem. Tímto partnerství jasně vyjadřujeme naše principy a hodnoty, které jsou pevnou součástí naší firemní kultury. Podpora znevýhodněných a handicapovaných spoluobčanů je pro nás velmi důležitá, a proto se na ni soustředíme během celého roku v rámci několika prospěšných projektů,“ konstatoval prezident Skupiny Metrostav František Kočí.

Novinkou letošního ročníku jsou dvě délky tras. Na zkušenější sportovce čeká tradičních 2222 km. Nováčci a hobby jezdci se mohou letos poprvé vydat na zkrácenou trať o délce 1600 km. V každoroční kategorii “Handy“ startují týmy, jejichž členem je cyklista s handicapem. Nově je také možné startovat v kategorii “Klasik“ bez handicapovaného člena týmu a pouze s patronem. Pro všechny družstva totiž platí, že musí mít svého tzv. patrona, člověka po nemoci či úrazu, který sice nejede s ním, ale je jeho symbolickou součástí. Na štafetovém nonstop maratonu, který se jede ve dne i v noci jsou přichystané povinné průjezdní body. Mezi těmito body si každý tým může zvolit svoji vlastní trasu.

Diváci mohou podpořit jezdce v rámci celé trasy nebo v cíli. Slavnostní dojezd týmů se tentokrát uskuteční v sobotu 3. srpna na ostrově Štvanice. Na místě bude od 15:00 zajištěn doprovodný program pro děti i dospělé.

Více informací o akci, mapu maratonu, ale i konkrétní místa, kde se lze přidat k Pelotonu naděje, najdete na webu cestazasnem.cz

 

Radim Mana 
tiskový mluvčí Skupiny Metrostav
Metrostav a.s. Koželužská 2450/4 180 00 Praha 8
T 266 019 715, M 601 110 376
radim.mana@metrostav.cz

Mhcm start-19.jpgMhcm start-01.jpgMhcm start-17.jpgMhcm start-12.jpgMhcm start-14.jpgMhcm start-08.jpgMhcm start-20.jpg

© 2021 Metrostav - Jakýkoliv obsah této stránky není možné šířit bez souhlasu společnosti Metrostav a.s. | Metrostav a.s. je řídicí společností koncernu Skupina Metrostav